Compagnons

Deze ondernemingen lieten zich verleiden door Vergeten Verlichting voor de inrichting van hun prachtige locatie! Met oog voor architectuur en decoratie bouwde Miguel Algoet persoonlijk mee aan de warme sfeer. Het resultaat kan u zelf gaan bewonderen …

De Traagheid

Krommewalstraat 6

8700 Tielt

Bloem, boek en meer.

Opening eind november 2017

Het voormalig cinemagebouw vlakbij de Sint-Pieterskerk te Tielt werd volledig gerenoveerd. Het pand werd al meerdere keren verbouwd en heeft in het verleden verschillende toepassingen gekend. Het werd aangepakt met respect voor de oude materialen en werd creatief ingericht met stukken uit de eigen collectie. Aan de straatkant vormen de drie historische tipgevels een mooie inleiding voor de charme binnenin. Dit gebouw ademt geschiedenis. Hier vindt men nog de oude allure van weleer, uit tijden dat het doek het enige beeld was op de wereld.

 

Ceuvelhoeve

Kalfstraat 42

8700 Knokke-Heist

De ‘Ceuvelhoeve’ is een historische site uit 1335, meesterlijk gerenoveerd tot een ontmoetingsplaats voor opkomend artistiek talent. Naast de eventruimtes is er tevens een winebar en restaurant in dit mooi stukje erfgoed ondergebracht. De landelijke polderomgeving maakt deze ervaring buitengewoon.

 

De Karper

Restaurant De Karper

Karperstraat 16

9870 Machelen a.d. Leie

09 380 42 62

Een verborgen culinaire parel aan de oevers van de Leie in de thuishaven van Vergeten Verlichting.

Hertog Jan

Loppemsestraat 52

8210 Zedelgem

050 67 34 46

Het driesterren restaurant nabij Brugge is wereldvermaard voor zijn eigen kweektuin en biedt een onvergetelijke culinaire ervaring op een bijzondere locatie. Een plek waar u een mooie tuinwandeling kan doen, zelfs ’s avonds dankzij de lantaarns van Vergeten Verlichting.
 

Vosselaere Put

Kleine Pondstraat 5

9800 Deinze

De no-nonsense-keuken van Yves, de gezelligheid van een oud Agafornuis op kolen en buiten het schilderachtig decor van de oude Leie te Deinze, laat het maar winteren.

De Zwarte Engel

Onderbossenaarstraat 7

9680 Etikhove Maarkedal

055 65 99 16

Etikhove heeft het meest huiselijke restaurant op zijn grondgebied. De Zwarte Engel is ondergebracht in een oude hoeve met oude elementen en prachtige muurschilderijen. Het kaarslicht en de gloeilampen van Vergeten Verlichting versterken deze huiselijke warmte.

't Huis van Lede

Lededorp 7

9772 Wannegem -Lede

09 383 50 96

Een chef met sterallure brengt een eerlijke keuken in een dorpse sfeer. Het interieur kwam tot stand met de medewerking van Matthieu Ronsse. U kan genieten van kunstwerkjes op het bord en aan de muur, en dat alles verlicht met de eenvoud van een lampje aan een draadje.

Grand Café

Grand Café Driespoort vormt het ideale rustpunt in het shoppingshart van Deinze. Door de ligging is er een mooi overzicht van het shopgebeuren. Er is aanbod van verse pannekoeken en wafels en ook kleine gerechten.

Gaversesteenweg 48/5

9800 Deinze

09 386 01 31

't Stokerijtje

Waregemseweg 137

9790 Wortegem

056 68 80 14

Het Stokerijtje nabij Waregem is een leuke stopplaats na een flinke wandeling of fietstocht. De patron biedt een ruim aanbod van streekbieren. Verder is er gebak of een eerlijke boterham met hazenpaté. Er is sinds kort ook een apart zaaltje met  zeldzame oude affiches en toogverlichting van Vergeten Verlichting.

Zaterdag vanaf 15u en zondag van 14u. Feestdagen vanaf 14u. Groepen op afspraak.

Molenmuseum

Hertboommolenmuseum
Windmolenstraat 20
1760 O.L.V.-Lombeek (Roosdaal)

054 51 87 07

De molen van Kapitein Zeppos is aangevuld met een kindvriendelijk museum. In de weidse omgeving van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek kan u genieten van de natuur, met een stop in het museum. Steeds vooraf reserveren.

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam

Afdeling Toegepaste Kunst en Vormgeving

Amsterdam

Nederland

Amsterdam is een grootstad met de gezelligheid van een dorp, waar de geschiedenis deel is van het alledaagse leven. Voor geschikte oude lampen deed het Stedelijk Museum beroep op Vergeten Verlichting.

 

Table d'amis

Kortrijksesteenweg 206

9000 Gent

09 328 94 38

Huisgemaakte kost in de persoonlijke ongedwongen sfeer van Alix. Lunch, brunch of pic nic, dit Gentse adresje moet je beleven met vrienden.

 

 

Jack

Vlasmarkt

9000 Gent

Citytrippen in Gent? Een stop bij de high quality burgers van Jack  is een must! Vlot in een sfeer van broeierige gezelligheid.

Jilles Brugge

Braambergstraat 10 (aan de Vismarkt)

8000 Brugge

050 70 55 55

De verlichtingsonderden van Vergeten Verlichting in de creatieve handen van Jilles vormen het persoonlijke karakter van het kwaliteitsburgerrestaurant van Brugge.