Events

De kleinste concertzaal ter wereld!

Vergeten Verlichting aan Flagey:

Van 9 tot 30 maart slaat Klarafestival opnieuw zijn tenten op in de vele concertzalen in Brussel, Brugge en Antwerpen. Dit jaar voegen het Klarafestival daar zelf één concertzaal aan toe. Ze valt niet alleen op omdat ze splinternieuw is, maar ook door haar omvang…

Het is namelijk de kleinste concertzaal ter wereld.  

Treed binnen in De Klarafestival Box! Een glazen doos van amper 15 vierkante meter, met daarin slechts één piano en drie zitplaatsen. Als toeschouwer zit je oog in oog met de artiest voor een intense en intieme luisterervaring van een kwartier. Vergeten Verlichting stond in voor de inrichting van deze poëtische vorm van cultuur.

De Klarafestival Box staat op het Heilig Kruisplein in Elsene, voor het Flageygebouw. De optredens vinden plaats op 10, 12, 14, 20, 21 en 22 maart, telkens van 17 uur tot 23 uur.

Meer info over de miniconcertjes:

Klarafestival

Vergeten Verlichting 15 jaar

Vergeten Verlichting bestaat 15 jaar en dat werd gevierd het weekend van 1 december in Machelen a.d. Leie. Een nieuw ontwerp werd voorgesteld in een gezellige wintersfeer met de eerste naaldbomen.

Karperstraat Lantaarnstraat

Ter gelegenheid van Vergeten Verlichting 15 jaar, werden de inwoners van de Karperstraat in Machelen a.d. Leie in december aangespoord om een lampje achter het raam te laten branden. 'De bedoeling is om de straat te verlichten vanuit de huizen. De contouren van elk verlicht raam, vormen een lantaarn op de straat.' De verschillende horecazaken in Machelen namen deel aan dit initiatief.