Events

Past: 600 jaar Machelen Gulde

Za & Zo 1 en 2 juli, en 8 & 9juli, van 11u tot 18u

600 jaar Gulde

Bijzondere tentoonstelling van unieke schilderijen, beeldmateriaal en memorabilia over de rijke geschiedenis van Machelen Gulde.

Scheve Schuur, Machelen a.d. Leie

 

Za & Zo 1 en 2 juli

Woonwagens op het plein

'Tableau vivant' met oude woonwagens

Roger Raveelplein

 

Zo 2 juli 14u tot 18u

Oude Guldemarkt

Kunstenaars, ambachten en straatventers

Roger Raveelplein en Karperstraat

 

Depot

Tijdloos

De scheve Schuur is, naast de winkel in Deinze, een presentatieplek en depot van Vergeten Verlichting. De oude stockageruimte werd gerenoveerd tot een eigentijdse plek met tal van mogelijkheden. Het depot is enkel te bezichtigen op afspraak. U kan er kennis maken met de eigen ontwerpen en het aanbod buitenverlichting.

Locatie:

Scheve Schuur

Karperstraat +4

9870 Machelen a.d. Leie

(op 25 km ten zuiden van Gent)

 

Bierafhaling

Proef van de Machelse gezelligheid:

Meerdere keren per jaar wordt het bier aangeboden. Wenst u op de hoogte te blijven van onze volgende bierafhaling, stuur dan gerust een mailtje : info(at)vergetenverlichting.be (het emailadres wordt bewust niet voluit geschreven). Een afspraak maken kan ook.

 

 

 

 

Workshop

Steeds met een knipoog naar het verleden vertegenwoordigt de Scheve Schuur de huisstijl van Vergeten Verlichting, met tal van armaturen, zowel binnen- als buitenverlichting. Daarnaast is de Scheve Schuur ook beschikbaar voor uw coronaproof bedrijfsevents:  een bubbelontbijt, fotosessie, vergadering, brainstormsessie, ... Meer info. 

 

Er zullen opnieuw workshops georganiseerd worden, zoals leemtechnieken, werken met kalkverf en patineren van meubelen.

Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar admin@vergetenverlichitng.be . Vervolgens wordt u op de hoogte gehouden van de betreffende data.

 

 

PAST: Wouter Berlaen, Peter Lambert en Anne De Meulemeester

Naar aanleiding van Roger Raveel 100 jaar werd gedurende drie weekends verhalen gebracht rond kunstschilder Raveel door Peter Lambert, afgewisseld met muziek in het Zultes' dialect van Wouter Berlaen. Daarnaast was er een fototentoonstelling 'Raveliaanse Indrukken' van Anne De Meulemeester.

Organisatie: Cultuurraad Zulte

Locatie: Scheve Schuur

Wanneer: 'Past'

 

PAST: Roger Raveel 100

In 2021 zou Roger Raveel, onze dorpsgenoot, 100 geworden zijn. Dit werd op verschillende locaties en tijdstippen gevierd.

Wist u dat de tentoonstelling naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag, ondertussen 10 jaar geleden, plaatsvond in 't Biechtstoeleke te Machelen? Deze tentoonstelling gaf een overzicht van de vroege werken van Raveel. Bijhorende foto werd genomen tijdens die tentoonstelling 'Roger Raveel 90 jaar jong' in het Biechtstoeleke.

PAST: Drive-in zomer 2020

Op 29 mei organiseerden we een drive-in, verkoop van het bier 't Biechtstoeleke.

Voor deze unieke gelegenheid werd het autoluwe straatje 'Karperstraat' in Machelen het decor van de drive-in. Verschillende oldtimerliefhebbers zagen het als een mooie gelegenheid om de oude wagens van stal te halen en af te zakken naar Machelendorp.

Uiteraard werd rekening gehouden met de coronamaatregelen, zo was er een tijdslot per wagen. De nodige afstanden werden gerespecteerd. Dank aan de deelnemers.

Er is een nieuwe drive-in in de maak. Wenst u hiervan op de hoogte te blijven, stuur dan gerust een mailtje.