Events

Wouter Berlaen, Peter Lambert en Anne De Meulemeester

Naar aanleiding van Roger Raveel 100 jaar wordt gedurende drie weekends verhalen gebracht rond kunstschilder Raveel door Peter Lambert, afgewisseld met muziek in het Zultes' dialect van Wouter Berlaen. Daarnaast is er een fototentoonstelling 'Raveliaanse Indrukken' van Anne De Meulemeester. De voorstelling geeft een blik hoe het dorp kijkt naar zijn bekendste inwoner. Nog tot zondag 7 november 2021.

Organisatie: Cultuurraad Zulte

Locatie: Scheve Schuur

Zondag:31 oktober 11u - 17u -20u

Zondag: 7 november 17u

Reservatie: 0478320 521  of per mail admeul60-gmail.com ('-' vervangen door '@', dit om spam te voorkomen)

Roger Raveel 100

In 2021 zou Roger Raveel, onze dorpsgenoot, 100 geworden zijn. Dit wordt op verschillende locaties en tijdstippen gevierd.

Wist u dat de tentoonstelling naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag, ondertussen 10 jaar geleden, plaatsvond in 't Biechtstoeleke te Machelen? Deze tentoonstelling gaf een overzicht van de vroege werken van Raveel. Deze foto werd genomen tijdens die tentoonstelling 'Roger Raveel 90 jaar jong' in het Biechtstoeleke.

Bierafhaling

Proef van de Machelse gezelligheid:

Meerdere keren per jaar wordt het bier aangeboden. Wenst u op de hoogte te blijven van onze volgende bierafhaling, stuur dan gerust een mailtje : info(at)vergetenverlichting.be (het emailadres wordt bewust niet voluit geschreven). Een afspraak maken kan ook.

 

 

 

 

Drive-in zomer 2020

Op 29 mei organiseerden we een drive-in, verkoop van het bier 't Biechtstoeleke.

Voor deze unieke gelegenheid werd het autoluwe straatje 'Karperstraat' in Machelen het decor van de drive-in. Verschillende oldtimerliefhebbers zagen het als een mooie gelegenheid om de oude wagens van stal te halen en af te zakken naar Machelendorp.

Uiteraard werd rekening gehouden met de coronamaatregelen, zo was er een tijdslot per wagen. De nodige afstanden werden gerespecteerd. Dank aan de deelnemers.

Er is een nieuwe drive-in in de maak. Wenst u hiervan op de hoogte te blijven, stuur dan gerust een mailtje.

 

Workshop

Steeds met een knipoog naar het verleden vertegenwoordigt de Scheve Schuur de huisstijl van Vergeten Verlichting, met tal van armaturen, zowel binnen- als buitenverlichting. Daarnaast is de Scheve Schuur ook beschikbaar voor uw coronaproof bedrijfsevents:  een bubbelontbijt, fotosessie, vergadering, brainstormsessie, ... Meer info. 

 

Er zullen opnieuw workshops georganiseerd worden, zoals leemtechnieken, werken met kalkverf en patineren van meubelen.

Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar admin@vergetenverlichitng.be . Vervolgens wordt u op de hoogte gehouden van de betreffende data.

 

 

Depot

Tijdloos

De scheve Schuur is, naast de winkel in Deinze, een presentatieplek en depot van Vergeten Verlichting. De oude stockageruimte werd gerenoveerd tot een eigentijdse plek met tal van mogelijkheden. Het depot is enkel te bezichtigen op afspraak. U kan er kennis maken met de eigen ontwerpen en het aanbod buitenverlichting.

Locatie:

Scheve Schuur

Karperstraat +4

9870 Machelen a.d. Leie

(op 25 km ten zuiden van Gent)