Bulbs

Stock gloeilampen

Deze gloeilampen naar oud model geven een oranje geel licht en kunnen gedimd worden tot een aangename lichtsterkte. Dit komt door het lange filement dat in een groter volume is gespannen. Men kan met deze lampen het kaarslicht evenaren. Deze kleurtemperatuur geeft mensen rust. Bewust of onbewust gaan we op zoek naar dat licht denk maar aan de ondergaande zon, kaarslicht, de gezelligheid van een open haard. In de modernste woningen wordt nog steeds plaatsgemaakt voor een vuurelement, een kachel of open haard. Deze warmte, zowel in de letterlijke als figuurlijke betekenis, geeft een positieve invloed op ons gemoed.

Dergelijke gloeilampen mogen niet meer geproduceerd worden, maar zijn wel in voorraad. Contacteer ons voor meer info: info@miguelalgoet.com .

Sigtay, Osram, Philips, Delta, Mazda, Pope ...

Naast de konische gloeilampen hebben we ook nog andere oude lampen in de originele verpakking. Vaak gaat het om kwaliteitslampen van vergeten merken. Bent u op zoek naar dat ene model waarvan u denkt dat het niet meer bestaat, doe toch een poging en stuur een afbeelding met de gegevens. We helpen graag oude armaturen in hun oorspronkelijke glorie te herstellen, en de juiste lamp is vaak crusiaal hiervoor.

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam

Afdeling Toegepaste Kunst en Vormgeving

Amsterdam

Nederland

Amsterdam is een grootstad met de gezelligheid van een dorp, waar de geschiedenis deel is van het alledaagse leven. Voor geschikte oude lampen deed het Stedelijk Museum beroep op Vergeten Verlichting.