Compagnons

Deze ondernemingen lieten zich verleiden door Vergeten Verlichting voor de inrichting van hun prachtige locatie! Met oog voor architectuur en decoratie bouwde Miguel Algoet persoonlijk mee aan de warme sfeer. Het resultaat kan u zelf gaan bewonderen …

Wintercircus Gent

De Kroniek

De Kroniek

Oudenaardsesteenweg 131

9800 Deinze

Op de baan van Deinze naar Kruisem vindt u een karaktervolle art-deco-woning. U wordt hier ontvangen in de warme sfeer van Anne en het enthousiaste Kroniekteam. Kaarsen zijn alom tegenwoordig. De Kroniek is een huiskamerrestaurant waarin de persoonlijkheid van de zaakvoerster tot in de kleinste details een uitweg vindt.

Wybo

Brasserie Wybo by Cuisino Royale.

Staatsbaan 29

9870 Zulte

 

"Belgische en wereldkeuken in de bekendste villa van Zulte"
Villa Wybo langs de Staatsbaan in Zulte werd de voorbije jaren volledig gerenoveerd. Op het gelijkvloers van deze bekende villa verwelkomen zultenaren Peter De Graeve en Isabelle u graag in hun nieuwe zaak Brasserie Wybo.

www.brasseriewybo.be

De Karper

Restaurant De Karper

Karperstraat 16

9870 Machelen a.d. Leie

09 380 42 62

Een verborgen culinaire parel aan de oevers van de Leie in de thuishaven van Vergeten Verlichting.

Den Engel

Onderbossenaarstraat 7

9680 Etikhove Maarkedal

055 65 99 16

De Zwarte Engel wordt 'Den Engel'. Etikhove heeft het meest huiselijke restaurant op zijn grondgebied. Den Engel is ondergebracht in een oude hoeve met oude elementen en prachtige muurschilderijen. Het kaarslicht en de gloeilampen van Vergeten Verlichting versterken deze huiselijke warmte.

Sinds oktober 2018 is er een vernieuwde aanpak en keuken. Het interieur werd suptiel aangepakt met behoud van de intussen bekende gezellige sfeer. Voortaan open tot vrijdagmiddag.

Sint-Amandshof Pittem

Sint-Amandshof is een eigentijdse boerderij met een mooie gelagzaal. Het is een varkenskwekerij met aandacht voor het welzijn en de huisvesting van de dieren. Dit vertaalt zich in de smaak en de kwaliteit van het vlees. Meerdere topchefs maken reeds gebruik van dit kwaliteitslabel. De  zichtstal in Pittem is dagelijks, ook op zondag, te bezoeken, 24 op 24, en dit zonder afspraak!

Sint-Amandshof

Sint Amandsstraat 11
8740 PITTEM
 

De Traagheid

Krommewalstraat 6

8700 Tielt

Bloem, boek en meer.

Het voormalig cinemagebouw vlakbij de Sint-Pieterskerk te Tielt werd volledig gerenoveerd. Het pand werd al meerdere keren verbouwd en heeft in het verleden verschillende toepassingen gekend. Het werd aangepakt met respect voor de oude materialen en werd creatief ingericht met stukken uit de eigen collectie. Aan de straatkant vormen de drie historische tipgevels een mooie inleiding voor de charme binnenin. Dit gebouw ademt geschiedenis. Hier vindt men nog de oude allure van weleer, uit tijden dat het doek het enige beeld was op de wereld.

 

Ceuvelhoeve

Kalfstraat 42

8700 Knokke-Heist

De ‘Ceuvelhoeve’ is een historische site uit 1335, meesterlijk gerenoveerd tot een ontmoetingsplaats voor opkomend artistiek talent. Naast de eventruimtes is er tevens een winebar en restaurant in dit mooi stukje erfgoed ondergebracht. De landelijke polderomgeving maakt deze ervaring buitengewoon.

 

Hertog Jan

Het driesterren restaurant nabij Brugge van chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens sloot  de deuren in december 2018. We zijn vereerd een steentje te hebben kunnen bijgedragen aan dit succesverhaal.

Vosselaere Put

Kleine Pondstraat 5

9800 Deinze

De no-nonsense-keuken van Yves, de gezelligheid van een oud Agafornuis op kolen en buiten het schilderachtig decor van de oude Leie te Deinze, eerlijk genieten is nergens zo eenvoudig.

Grand Café

Grand Café Driespoort vormt het ideale rustpunt in het shoppingshart van Deinze. Door de ligging is er een mooi overzicht van het shopgebeuren. Er is aanbod van verse pannekoeken en wafels en ook kleine gerechten.

Gaversesteenweg 48/5

9800 Deinze

09 386 01 31

't Stokerijtje

Waregemseweg 137

9790 Wortegem

056 68 80 14

Het Stokerijtje nabij Waregem is een leuke stopplaats na een flinke wandeling of fietstocht. De patron biedt een ruim aanbod van streekbieren. Verder is er gebak of een eerlijke boterham met hazenpaté. Er is sinds kort ook een apart zaaltje met  zeldzame oude affiches en toogverlichting van Vergeten Verlichting.

Zaterdag vanaf 15u en zondag van 14u. Feestdagen vanaf 14u. Groepen op afspraak.

Molenmuseum

Hertboommolenmuseum
Windmolenstraat 20
1760 O.L.V.-Lombeek (Roosdaal)

054 51 87 07

De molen van Kapitein Zeppos is aangevuld met een kindvriendelijk museum. In de weidse omgeving van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek kan u genieten van de natuur, met een stop in het museum. Steeds vooraf reserveren.

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam

Afdeling Toegepaste Kunst en Vormgeving

Amsterdam

Nederland

Amsterdam is een grootstad met de gezelligheid van een dorp, waar de geschiedenis deel is van het alledaagse leven. Voor geschikte oude lampen deed het Stedelijk Museum beroep op Vergeten Verlichting.

 

Table d'amis

Kortrijksesteenweg 206

9000 Gent

09 328 94 38

Huisgemaakte kost in de persoonlijke ongedwongen sfeer van Alix. Lunch, brunch of pic nic, dit Gentse adresje moet je beleven met vrienden.

www.alixtablejardin.be

 

 

Jack

Vlasmarkt

9000 Gent

Citytrippen in Gent? Een stop bij de high quality burgers van Jack  is een must! Vlot in een sfeer van broeierige gezelligheid.

Het Sportpaleis

Nee niet in Antwerpen, deze naamgenoot bevindt zich aan de kerk in Zingem, en is een bruin café met een ruim aanbod van streekbieren. De atributen aan de muur verwijzen o.m. naar de Ronde van Vlaanderen en de wielersport van weleer. Een voor-oorlogse kickertafel siert het geheel op een typische wijze.

Jilles Brugge

Braambergstraat 10 (aan de Vismarkt)

8000 Brugge

050 70 55 55

De verlichtingsonderden van Vergeten Verlichting in de creatieve handen van Jilles vormen het persoonlijke karakter van het kwaliteitsburgerrestaurant van Brugge.