Kalkverven

Warm licht en warme kleuren gaan hand in hand. Wij maken al jaren gebruik van de kalkverven van Pure & Original en zijn er ook verdeler van. U kan in onze zaak kiezen uit het ruime aanbod kleuren. Bestellingen worden binnen de 2 werkdagen toegestuurd naar de werf.

 

Workshop

Steeds met een knipoog naar het verleden vertegenwoordigt de Scheve Schuur de huisstijl van Vergeten Verlichting, met tal van armaturen, zowel binnen- als buitenverlichting. Daarnaast is de Scheve Schuur ook beschikbaar voor uw coronaproof bedrijfsevents:  een bubbelontbijt, fotosessie, vergadering, brainstormsessie, ... Meer info. 

 

Er zullen opnieuw workshops georganiseerd worden, zoals leemtechnieken, werken met kalkverf en patineren van meubelen.

Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar admin@vergetenverlichitng.be . Vervolgens wordt u op de hoogte gehouden van de betreffende data.

 

 

Kalkverven voor iedereen

Kalkverf, is een verf die wordt aanbevolen om dieptes te creëren. Ruimtes worden opengetrokken door de typische nuances die kalkverven bieden. Kalkverven zijn eenvoudig aan te brengen. De laatste jaren is deze verfsoort herondekt in landelijke woningen. Daarnaast vindt het tevens zijn toepassingen in moderne huizen.

Het principe van kalkverf is al eeuwenoud. Vroeger werden boerderijen geverfd met een mengeling van kalk en water, dat eventueel versterkt werd met zand, leemvezel en later cement. Deze verfbeurt werd quasi jaarlijks herhaald. Met de opkomst van synthetische muurverven verdween kalkverf op de achtergrond, maar de laatste tijd herwon aan populariteit. De duurzaamheid van de kalkverven is er bovendien enorm op vooruit gegaan.

Milieuvriendelijke verf

Kalkverf is in de eerste plaats een natuurlijke verf. Ze wordt vervaardigd uit water en kalk en is volledig recycleerbaar, waardoor ze niet belastend is voor het milieu. Kalkverf bindt met gebluste kalk. Bij andere muurverven is het bindmiddel late of acryl, synthetische stoffen dus. Als resultaat daarvan gaan ze verfilmen, ze leggen als het ware een film op de muur. Kalkverf doet dat niet, die laat de muur vrij admenen. Ook het effect met kalkverf is totaal anders. De matte afwerking zorgt voor een aparte sfeer en resultaat. Bovendien krijgt u, door verschillende lagen aan te brengen, interessante kleurschakeringen.

Geschiedenis

Kalkverf is een van de meest authentieke verfsoorten. Het bestaat al honderden jaren en wordt door Pure & Original op traditionele wijze gemaakt in meer dan 100 verschillende kleuren.

Water samengevoegd met gebluste kalk is al eeuwen een praktische oplossing geweest voor het beschermen en verfraaien van wanden. In bepaalde regio's binnen Europa brachten boeren ieder jaar rond Pasen kalkverf aan in de stallen om deze te ontsmetten en te beschermen tegen vocht. Kalk zal de poriën van de ondergrond niet afsluiten waardoor een ademend karakter ontstaat. Kalkverf wordt vandaag de dag veelal als decoratieve wandafwerking toegepast. Het heeft een mat en poederig uiterlijk met een hoge dekkracht.