Kalkverven

Warm licht en warme kleuren gaan hand in hand. Wij maken al jaren gebruik van de kalkverven van Pure & Original en zijn er ook verdeler van. U kan in onze zaak kiezen uit het ruime aanbod kleuren. Bestellingen worden binnen de 2 werkdagen toegestuurd naar de werf.

 

Workshop

Steeds met een knipoog naar het verleden vertegenwoordigt de Scheve Schuur de huisstijl van Vergeten Verlichting, met tal van armaturen, zowel binnen- als buitenverlichting. Daarnaast is de Scheve Schuur ook beschikbaar voor uw bedrijfsevents: een concert, drink, vergadering, brainstormsessie, ... Meer info. 

 

Er zullen in de tweede helft van maart 2019 workshops georganiseerd worden, zoals leemtechnieken, werken met kalkverf en patineren van meubelen.

Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar admin@vergetenverlichitng.be . Vervolgens wordt u op de hoogte gehouden van de betreffende data.

 

dinsdag 26 maart 2019 - workshop Kalkverf

Kalkverven voor iedereen

Kalkverf, is een verf die wordt aanbevolen om dieptes te creëren. Ruimtes worden opengetrokken door de typische nuances die kalkverven bieden. Kalkverven zijn eenvoudig aan te brengen. De laatste jaren is deze verfsoort herondekt in landelijke woningen. Daarnaast vindt het tevens zijn toepassingen in moderne huizen.

Het principe van kalkverf is al eeuwenoud. Vroeger werden boerderijen geverfd met een mengeling van kalk en water, dat eventueel versterkt werd met zand, leemvezel en later cement. Deze verfbeurt werd quasi jaarlijks herhaald. Met de opkomst van synthetische muurverven verdween kalkverf op de achtergrond, maar de laatste tijd herwon aan populariteit. De duurzaamheid van de kalkverven is er bovendien enorm op vooruit gegaan.

Milieuvriendelijke verf

Kalkverf is in de eerste plaats een natuurlijke verf. Ze wordt vervaardigd uit water en kalk en is volledig recycleerbaar, waardoor ze niet belastend is voor het milieu. Kalkverf bindt met gebluste kalk. Bij andere muurverven is het bindmiddel late of acryl, synthetische stoffen dus. Als resultaat daarvan gaan ze verfilmen, ze leggen als het ware een film op de muur. Kalkverf doet dat niet, die laat de muur vrij admenen. Ook het effect met kalkverf is totaal anders. De matte afwerking zorgt voor een aparte sfeer en resultaat. Bovendien krijgt u, door verschillende lagen aan te brengen, interessante kleurschakeringen.