Lutherie

't Biechtstoeleke het huis

't Biechtstoeleke is vermoedelijk het authentiekste en kleinste huisje van de streek, Vergeten Verlichting alom tegenwoordig. Er vonden tentoonstellingen plaats van o.m. George Dheedene en Roger Raveel. En Martin Wallaert was  de getrouwe bewoner gedurende ruim acht jaar.

Lutherie:

Heden is er de ambacht van snaarinstrumentenbouw in ondergebracht. Elke Verheye van Wild West Strings is er woonachtig en heeft er haar atelier. Meer info volgt.

 

't Biechtstoeleke het bier

Drive-in degustatie:

Vrijdag 29 mei 2020 15u - 18u  Interesse? Stuur gerust een mailtje wij houden u op de hoogte van de praktische info. Inschrijving is noodzakelijk.

Het bier:

Het bier 't Biechtstoeleke, genaamd naar het gelijkaardige huisje, is een licht biologisch bier met een rijke afdronk en een laag alcoholpercentage. Dit bier zag recentelijk het 'levenslicht' met als doelstelling aandacht te schenken aan erfgoed, hoe klein ook de omvang. Dit frisse bier is enkel verkrijgbaar in  Machelen a.d. Leie.

 

't Biechtstoeleke de tekening

Kleurwedstrijd

't Biechtstoeleke laat ook jonge kunstenaars inspireren. In oktober 2019 was er de kleurwedstrijd: "'t Biechtstoeleke zoekt een kunstenaar!" Hier vind je een nog niet-ingekleurd geveltje terug: Tekenwedstrijd

We ontvingen meer dan 60 gekleurde geveltjes in de brievenbus! De prijsuitreiking vond plaats op zaterdag 19 oktober 2019 in 't Biechtstoeleke. Schepen Sophie Delaere kwam de prijzen overhandigen aan de vele winnaars. Dank aan de deelnemers en sympathisanten.

't Biechtstoeleke het bier