MIGUEL & Friends

 

Miguel & Friends 2019 is voorbij! 
Vijftien persoonlijkheden met niet-aledaagse producten in ambacht, kunst en design, stelden tijdens de laatste twee weekends van oktober tentoon op drie charmante locaties in Machelen a.d. Leie. In het Biechtstoeleke, het Mosterdhuis en de Scheve Schuur ontvingen we bijna 900 bezoekers! 

De aftermovie brengt u (terug) naar de gemoedelijke, warme en open minded sfeer. 

Vergeten Verlichting

De zoektocht naar het tijdloze die de eenvoud eert: armaturen worden gereduceerd tot hun puurste en meest essentiële verschijningsvorm. Vandaar passen wij al 15 jaar het principe toe van de 'naakte lamp'. Eenvoudige lampen maken schone sier met een puurheid en eerlijkheid die verwijst naar tragere tijden.

Machelse Mosterd

Egyptische farao's knabbelden voor hun maaltijd op mosterdzaadjes om een vlotte spijsvertering te bewerkstelligen. In de middeleeuwen in Frankrijk ontstond een echte mosterd-rage: er werden bijna 100 versies van gecreëerd. Alleen in België blijft het aanbod tot op vandaag uit en dàt is de bestaansreden van 'Machelse Mosterd'. Doe aan foodpairing met speculoos- of dragonmosterd. Of geniet van heerlijke balsamico-honingmosterd.

Illus Object

Every-day minimal objects

Illus is een Belgisch merk dat is ontstaan uit een passie voor ambacht en esthetiek. Eenvoudig design, in mooie en duurzame materialen. Tijdloze objecten die zowel in klassieke als moderne interieurs passen.

www.illus-object.com

Wild West Strings

Elke Verheye is een gepassioneerd luthier. Onder de naam Chacmain bouwt en restaureert ze traditionele en Renaissance instrumenten, voor het bouwen (en herstellen) van eigentijdse instrumenten (Steelstring) is ze gekend als Wild West Strings. Beide vereisen ze de nodige vaardigheid, kunde en voorstudie; het uitkiezen van de juiste houtsoorten, snaren, ... passend bij het juiste instrument is evenzeer belangrijk om een professioneel instrument te bouwen. De ambacht van instrumentenbouwer is bijzonder boeiend en verrijkend, een passie die Elke graag met u deelt. Meer over haar activiteiten als instrumentenbouwer kan je vinden op de Facebookpagina van Wild West Strings!

Wild West Strings

Belgasconne

Belgasconne: een zuiders varken, gekweekt in Pittem. Op het St-Amandshof kweken ze de Belgasconne varkens met veel liefde en passie. De huisbereide vleeswaren vinden hun weg over gans Vlaanderen naar de betere slagers, delicatessezaken en horeca.

www.balgasconne.be

OLHA* stories made by hand

OLHA, uitgesproken als "Olja", is Portugees en betekent 'kijk eens'. Het is een tweeluik: ... met keramiek van eigen hand, onder initialen 'TW', origineel en duurzaam steengoed wordt gemaakt voor particulieren en horica. ... en een samenwerking met vakliederen in andere ambachten, mensen die werken volgens eenzelfde visie en gedrevenheid.

www.olha.be 

Joachim Louis - Wood Stories

Elke boom heeft een uniek verhaal en Joachim Louis schrijft dat verhaal verder. Vanuit een groot respect voor bomen schenkt hij stammen een tweede leven. Welke ritmiek wil de boom onthullen? Welk verhaal laat zich ontdekken? Joachim Louis vertaalt naar poëtische beelden. Een ode aan bomen, hout en het leven. Hij woont in Machelen-aan-de-Leie en creëert voornamelijk in België en Frankrijk sinds 2010.

www.joachimlouis.be

Kleinood

Kleinood staat voor mooie handgemaakte gebruikskeramiek, verfijnde bijenproducten en inspirerende verhalen. Kommen, borden of tassen, honing of propolis, kaarsen van zuivere bijenwas als een set juweeltjes; de schoonheid van het dagelijkse leven. Een moderne kijk op traditionele, ambachtelijke technieken, echter nooit zonder de essentie uit het oog te verliezen: eerlijke en kwalitatieve producten met respect voor mens, dier en omgeving.

www.kleinood.be

Lotte Moortgat Fotografie

Analoge fotografie lijkt verleden tijd. Licht meten lijkt te veel werk. Werken op film lijkt overbodig. Voor mij gaf analoge fotografie mij een nieuwe kans. Een kans om momenten beter vast te leggen en ze meer te waarderen. Sinds mijn opleiding fotografie zag ik alle commerciële fotografen een start nemen in hun carrière, maar ik zou doen wat ik altijd graag deed: analoge portretten maken. Samen met mijn Hasselblad ontmoet ik elke dag nieuwe gezichten, nieuwe verhalen, nieuwe mensen.

Lotte Moortgat

Copin

Er bestaan zeer veel recepten om een Picon vin blanc te maken ... de ene al beter dan de andere. Uit de noodzaak hebben wij nagedacht over het recept voor de ultieme Picon vin blanc. Na 9 maanden hard werken, proeven, vergelijken en herbeginnen ... zonder compromissen te sluiten die de kwaliteit naar beneden zouden halen. Resultaat is het summum van Picon vin blanc! Eentje met karakter en toch zacht, die het verschil maakt en toch toegankelijk is. Cheers!

www.start2taste.be

Stone Seeds

De beelden in steen die Geert De Jonghe sculpteert, ontstaan zonder een echt idee in gedachten. Het is een levend proces waarbij de vlakken die ontstaan naar elkaar toe groeien. De handen krijgen vrij spel en zo vormen zich beelden die Geert organisch noemt.

Simon Verheylesonne

Simon Verheylesonne's werk focust hoofdzakelijk op de relatie tussen mens en natuur en hoe deze verhouding religieus of bovennatuurlijk ingevuld wordt. Zo schept hij een referentiekader voor mythologisch en folklorische narratieven. Esthetisch vertrekt hij vaak vanuit de conversatietechnieken om zo een brug te slaan met de archeologie, antropologie en natuurwetenschappen. Zijn werk was reeds te zien in Bozar, in LaVallée en sinds kort in Museum Deinze & Leiestreek.

www.simonverheylesonne.be

Pure & Original

Pure & Original maakt mooie verf met respect voor mens en natuur. Alleen de beste grondstoffen en natuurlijke pigmenten worden gebruikt. Alle verf wordt gekleurd met 100% minerale pigmenten, die de verf hun prachtige kleur en uitstraling geeft. Marrakech Walls en Fresco kalkverf zijn zelfs 100% mineraal.

www.pure-original.nl

Charles de Cordier

Kunst - Objecten - Opstellingen

www.charlesdecordier.com

AVEE Gallery

AVEE Gallery biedt onderdak aan jonge artiesten met wilde plannen. Kunstenaars Matthieu Ronsse en Petrus Paklons wilden al langer een platform opzetten waar creatieve zielen elkaar kunnen ontmoeten. En nu is het zover, in de O.L.V. Straat in Kortrijk. Met een sneak preview in Machelen ad Leie.

www.aveegallery.com

Tekenwedstrijd

't Biechtstoeleke zocht een nieuwe kunstenaar. Een ludieke actie ging naar kindeen tussen 6 en 12 jaar die de gevel van het huisje mochten inkleuren. Meer dan 60 kleurwerken werden ingestuurd. 

Schepen Sophie Delaere kwam de prijzen uitreiken op zaterdag 19 oktober 2019 in 't Biechtstoeleke. Het huisje was te klein voor zoveel kinderen, ouders en grootouders! 

Locatie

U vindt de Scheve Schuur in Machelen a.d. Leie halfweg tussen Gent en Kortrijk.

De Scheve Schuur

Karperstraat +4 (plus vier)

9870 Machelen a.d. Leie

Parking:

Hoevestraat

Kloosterstraat

Dorpstraat